Alla är överens om en sak: det är undervisningen som har störst påverkan på elevernas lärande. Då måste en läsårsstart som har fullt fokus på evidensbaserad skicklig undervisning som leder till lärande vara en läsårsstart deluxe… för både rektorer, lärare och elever.
Vi har satt ihop ett sådant paket för skolledare som vill utveckla skicklig undervisning i varje klassrum – systematiskt.

I februari lanserade vi Sveriges nya evidensbaserade observationsunderlag för att utveckla undervisningens kvalitet inom grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Tidigare har det egentligen bara funnits ett underlag som varit tillgängligt för alla, det från Skolinspektionen. Det nya observationsunderlaget har redan börjat användas av kommuner och skolor.

För rektorer är det ett verktyg för att på riktigt kunna vara en pedagogisk ledare. Redskapet är tankeväckande, tydligt och enkelt att använda. Det bidrar till det kollegiala lärandet – vi blir bättre på att undervisa!”
Kajsa Andersson-Lundblad, FoU-chef UBK, Norrköpings kommun
 
Det nya observationsunderlaget, Undervisningsskicklighet i praktiken, är prövat under 1800 lektionsobservationer. Det omfattar 10 dimensioner av undervisning som svensk och internationell forskning visat leder till lärande. För varje dimension finns det iakttagbara läraraktiviteter konkret beskrivna på fyra nivåer utan några bedömningsord (typ … i ganska hög grad, … i mycket hög grad). 
Nu kan rektorer och lärare se, prata om och utveckla skicklig undervisning tillsammans. Underlaget är framtaget i samarbete med Skolkompaniet och Fibbla Kompetens utifrån ett systematiskt arbete som de startade 2017 och även stödjer de nya kursplanerna.
Läs mer här.
 
Läsårsstartpaket deluxe omfattar:
  1. Ett ex av boken (86 sidor) med och om observationsunderlaget till varje lärare på din skola.
  2. Möjlighet till sommarläsning av boken om skicklig undervisning i hängmattan för dina lärare innan läsårsstarten.
  3. En 1/2-dags workshop och föreläsning vid läsårsstart på plats på din skola med någon av skaparna av observationsunderlaget. Agenda: Forskningsbakgrunden, observationsunderlagets innehåll samt råd och tips kring att skapa samsyn, systematik och hur det kan användas för att utveckla skicklig undervisning i varje klassrum med start under det nya läsåret.

Möjligheter finns till fortsättning med utbildning och/eller handledning samt verktyg för att systematiskt utveckla skicklig undervisning i varje klassrum under de 1000-tals lektioner som genomförs varje läsår på din skola .

Pris från 17.400 kr
– inklusive rättigheterna till det nya observationsunderlaget a´ 5.900 kr
– exklusive moms, frakt, resa och eventuell logi.
Prisexemplet är för en skola med 10 lärare och inklusive boken som kostar 180 kr per lärare.
Små skolor eller hela kommuner kan boka detta tillsammans.
Då tillkommer enbart rättigheterna till underlaget från 5.900 per extra skola.

Boka idag för några datum är redan upptagna. 
Skicka ett mail med önskemål om datum till info@bravolesson.se 

Vårhälsningar!
från Team BRAVOLesson

Detta är ett samarbete mellan BRAVOLesson och Skolkompaniet/Urban Hansson samt Fibbla Kompetens/Bernt Friberg.

BRAVOLesson logo

Skicklig undervisning i varje klassrum

 

+46 (0)10 - 516 40 90