Just nu läser jag boken Measures what matters av John Doerr. Den handlar om hur flera av världens mest framgångsrika företag har formulerat nyckeltal och samlat data för att fokusera på de viktigaste processerna – de processer som gjort skillnad och dem så framgångsrika.
Inom skolan är alla överens med forskningen om att det är undervisningens kvalitet som gör störst skillnad för elevernas lärande, det vill säga “what matters”. Trots det har fortfarande de flesta kommuner och skolor bara nyckeltal och data om elevernas kunskapsresultat och från elevenkäter. De har inga data om kvaliteten på den process som leder till resultaten, med andra ord inga data om undervisningen.

Webbinarium varje fredag under april och maj
Om du inte vet hur man tar fram data om undervisningens kvalitet på det sätt som visas på bilden nedan så är du välkommen på något av våra frukostwebbinarier 07.30-08.00 varje fredag under april och maj! Då visar vi det.
Anmäl dig till det datum som passar bäst här

Så blev ALLA 188 lärarnas undervisning signifikant bättre
Under frukostwebbinarierna beskriver vi också den metod som lett till att alla lärarnas undervisning på 14 skolor blev signifikant bättre på VETENSKAPLIG grund. Vi berättar om resultaten i den kommande forskningsrapporten Så mycket bättresom vi och våra partners, Skolkompaniet/Fibbla Kompetens inom kort släpper tillsammans med Prof. Joakim Samuelsson och Bitr. prof. Marcis Samuelsson vid Linköpings Universitet. Läs vår förhandsinformation här

Välkommen! hälsar Mats Rosenkvist
Team BRAVOLesson

BRAVOLesson logo

Skicklig undervisning i varje klassrum

 

+46 (0)10 - 516 40 90